Over MoLelo

Over Molelo - Passie voor homemade

"Hoi", oftewel "Morrie" zoals men hier in West – Friesland zegt.

Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot iets veel groters... Mijn naam is Monika en samen met mijn vriend Leon woon ik in het dorp Bovenkarspel. Ben je benieuwd naar ons verhaal? Lees dan snel verder!

Het begon allemaal toen ik Amsterdam verliet en wij besloten om samen een huis te kopen met wat meer grond en een kas in Bovenkarspel. Ik heb altijd al groene vingers gehad en kon het, in het jaar dat wij het huis en de tuin aan het verbouwen waren, niet laten om al te beginnen met het kweken van groenteplantjes. Al snel hadden wij zo veel plantjes, dat het ons leuk leek om ze mee te nemen naar Koningsdag. Nou, dat hebben we geweten! Er bleek zo veel vraag naar onbespoten groente- en kruidenplanten, dat onze tuin inmiddels uitgegroeid is tot een kleine kwekerij.

Een grote tuin en groene vingers. Tja, dan komen er vanzelf pittig wat fruitbomen en fruitstruiken en dus héél veel fruit. De oplossing was simpel! Waarom zouden we er geen jam van maken? Het verleden herhaalde zich al snel. Een paar potjes jam gemaakt, meegenomen naar de markt en iedereen die het proefde vond het lekker. We kregen ontzettend leuke en enthousiaste reacties! Homemade, authentiek, verrassende smaken en minder suiker, dat was dus waar iedereen naar op zoek was.

Op een gegeven moment kwamen hier heerlijke waxmelts bij, handgemaakt door ons van ecologische soja wax.

In 2017 besloten wij om voor het “echie” te gaan en mijn andere passie aan ons assortiment toe te voegen. Mooie, leuke, net even anders en betaalbare woonaccessoires. Wij staan niet stil en proberen ons assortiment steeds uit te breiden met mooie en bijzondere producten. Het liefst werken wij samen met (kleine) ondernemers, die hun producten net als wij grotendeels zelf maken.

Wij werken samen met hart en ziel in ons bedrijf en willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze producten en ons enthousiasme hierover te delen. Mensen blij maken met mooie producten, daar doen wij het voor! Daarom wordt alles leuk verpakt, zodat het altijd een feestje is om te krijgen.

:“MoLelo, Monika en Leon, maar waar komt die lo dan vandaan?” Een vraag die we vaak krijgen als we de naam van ons bedrijf noemen. We wilden graag een herkenbare naam en het liefst met onze letters erin, maar dat viel nog niet mee. Opeens dachten we aan ons nichtje Malou! Omdat deze lieve vrolijke peuter tante Monika en oom Leon veel te moeilijk vond om uit te spreken, noemde ze ons kort en krachtig; tante Mo en ome Lelo. En zo ontstond MoLelo, mooier konden wij het niet bedenken.

We hopen je snel een keer tegen te komen tijdens een fair/braderie en natuurlijk ben je van harte welkom om langs te komen in onze winkel aan huis. Voor nu heel veel winkelplezier in onze webshop!

Groetjes en wie weet tot snel!

Monika 

Heb je vragen, wil je advies of feedback geven? Stuur dan een mailtje naar info@molelo.eu!

Nieuwsbrief
 
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!